Försäljningstips

Här erhåller ni ett par goda försäljningstips om hur ni ökar er försäljning och på så sätt tjänar mer pengar till klassen, laget och föreningen. 

 

1:Hemsidan

Det första tipset för att ni skall tjäna riktigt bra pengar till er grupp är att lägga upp en nyhet på er hemsida att ni säljer Grenoli kaffe. Gör detta omedelbart när ni startar er försäljning. Detta kommer fungera som en bra påminnelse för både föräldrar och spelare varje gång de går in på hemsidan. Lägg upp en länk till Grenoli så er kund kan enkelt beställa ifrån webbshopen. Lägg upp informationen inne på lagets sida men även på föreningens sida och få support ifrån medlemmar och supportrar till föreningen. 

2: Facebook, Instagram och Twitter

Att använda sig av sociala medier är ett enkelt, kostnadsfritt och framgångsrikt tips för att öka er försäljning och tjäna ännu mer pengar till laget. 

Facebook, Instagram, Twitter, youtube och bloggar alla fungerar utmärkt. Berätta för era följare att ni säljer Grenoli kaffe och länka till webbshopen. Ni kommer få ett gäng beställningar direkt och på så sätt enkla tjäna pengar!

3: Kontaktpersonen

Ditt engagemang som kontaktperson om Grenoli kaffe kommer påverka hur mycket ni säljer. Sätt upp tydliga mål för vad gruppen skall uppnå och vad ni skall göra med pengarna. Sätt krav på vad varje deltagare minst bör sälja, så blir det enklare att jobba mot ett mål. 

Påminn gruppen om målet via sms/mail under säljperioden och under era träningstillfällen. Glöm bara inte att alla inte har samma förutsättningar!

4: Lokala företag

Sälj kaffet direkt till lokala företag ni har i er närhet. Alla företag förbrukar kaffe och handlar detta regelbundit. Erbjud företagen köpa in kaffet och ge bort som present till sina anställda eller kunder. Många företag och företagare vill stödja den lokala idrotten i sin närhet. 

5: Knacka dörr

Knacka dörr är ett av de bästa försäljningstricken som går att gör. Gör det till en kul grej, som en lagaktivitet. Träffas en helg och gå runt 2 och 2 i ett bostadsområde, knacka dörr och sälj direkt till personer. Efter försäljningsaktiviteten kan ni träffas igen och äta tillsammans i laget eller köra en träning. 

Glöm inte att knacka dörr hos era grannar. 

8: Föräldrar

Använda föräldrarna i föreningens kontaktnätverk genom att sälja in till kollegor i fikarummet, mejla ut till kollegor, vänner och uppmärksamma dem att ni säljer kaffe från Grenoli. Skicka ut länken till er webbshop.